Άγιος Νικόλαος. Όπως λέμε … Ποσειδώνας


Άγιος Νικόλας... ΠοσειδώναςΠοσειδώνας… ο Προστάτης και Κυρίαρχος της Θάλασσας … αυτού που ορίζεται πίσω από τον όρο «Κοσμικός Πόντος».
Αργότερα τη θέση του πήρε ο Άγιος Νικόλαος.
Ο αναγραμματισμός του «Νικόλαος» μας δίνει το «Αλκίνοος» (δυνατός στον νου), βασιλιά των Φαιάκων και γιού του …Ποσειδώνα. (Εξ ου και ο Άλκης Κούρος για τους πιο … μυημένους).
Η Τρίαινα του Ποσειδώνα που δείχνει την Τρισυπόστατη Ολοκλήρωση του Ανθρώπου, γεννά τη Δύναμη. Και η Τρίαινα γίνεται Κεραυνός του Διός… που με τη Λάμψη του σκίζει σαν Ζ τα σκοτάδια που φωτίζει πια η Ζωή που δίνει ο Ζεύς.

Ο Ποσειδώνας όταν έσμιγε με Πλειάδα, ο γιος ή ο εγγονός που γεννιόταν λεγόταν Λύκος.
Άλλωστε οι Λύκοι, σαν τοτεμικές φιγούρες του Απόλλωνος, συμβολίζουν το Φως…
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε και έγινε Επίσκοπος σε μια «ιδιαίτερη» περιοχή της Μικράς Ασίας που λεγόταν … Λυκία.

Στη Λυκία βρίσκονται οι ρίζες των πρώτων αναφορών που έχουμε για Μυστικές Αδελφότητες στην Αρχαιότητα, στις αναφορές στην Ιλιάδα του Ομήρου που αφορούν στον Γλαύκο, βασιλιά των Λυκίων.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το σμίξιμο του Ποσειδώνος με την Θεοφάνη, η οποία είχε πολλούς μνηστήρες. Την μεταμόρφωσε σε προβατίνα και έσμιξε μαζί της σαν κριός, για να γεννηθεί αρνί με χρυσόμαλλο δέρμα. Οι μνηστήρες της έγιναν λύκοι και αλυχτίζουν έκτοτε όλη νύχτα για την Θεοφάνη. Το Χρυσόμαλλο Δέρας αυτού του αρνιού, ήταν και ο λόγος τελέσεως της γνωστής Εκστρατείας των Αργοναυτών, των Ιπποτών ή Αργοναϊτών του Δισκοπότηρου του Graal για τους πιο … γνώστες.
Η Γνώση έχει πολλούς αναζητητές, αλλά χρειάζεται Δύναμη για να πορευθείς στο μονοπάτι της.
Ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε και ηγούμενος στη Μονή … Σιών, όνομα αρκετά γνωστό στους ερευνητές της «Απόκρυφης» Ιστορίας.

Ο Άγιος Νικόλαος στη Δύση, ιδιαίτερα τη Γερμανία, έχει τη θέση που έχει ο Άη Βασίλης σε εμάς, και θεωρείται από τους «δώρα φέροντες» (αν και όχι Δαναός…). Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, τα παιδιά στη Γερμανία βγάζουν στην πόρτα τους μια μπότα και περιμένουν τον Νικόλαο να τους επισκεφθεί με τα δώρα του.
Βέβαια το όνομα δεν είναι Χριστιανικό, αλλά καθαρά Ελληνικό. Νικόλαος λεγόταν ο κήρυκας των Λακεδαιμονίων στους Αθηναίους, λίγο πριν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο…

Η λέξη Ιππότης έχει σαν πρώτο συνθετικό την λέξη «Ίππος», τοτεμικό ζώο του Ποσειδώνος του Προπελασγικού. Ο αληθινός Ποσειδών συμβολίζει την Δύναμη και η τρίαινά του συμβόλιζε την ενδυνάμωση και ολοκλήρωση του τρισυπόστατου Εαυτού• της Ψυχής, του Πνεύματος και του Σώματος. Η ίδια αυτή τρίαινα μετασχηματίστηκε σε κεραυνό του Διός, άλλης μορφής του Ποσειδώνος, για να υποδηλώσει την Φώτιση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Ποσειδών είχε ιδιαίτερη σχέση με το Φως, σχέση που κρύβεται πίσω από τα πολλά παιδιά του με ονόματα που παραπέμπουν σε λύκους.
Με την Πλειάδα Κελαινώ έκανε τον Λύκο, ενώ με την άλλη Πλειάδα Αλκυόνη έκανε την Αίθουσα, με την οποία ο Απόλλων έκανε τον Υριέα, ο οποίος με την σειρά του έσμιξε με την νύμφη Κλονίη για να γεννηθούν ο Νυκτέας και ο Λύκος.

Στην κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων, ο Ίππος του Ποσειδώνα συνεχίζει κεκρυμμένος να προστατεύει την των Ελλήνων Ιδέα… και οι πιο «μυημένοι» Λύκοι ξέρουν τη σημασία του, τόσο τη φανερή, όσο και την …απόκρυφη.
Η φανερή σημαίνει πάντα τη ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

ή όπως θα έλεγε ο Μεγάλος J.R.R. Tolkien:

«Απ’ τις άψυχες στάχτες φωτιά θα σπιθίσει,
Φως λαμπρό στα σκοτάδια θα βγει,
Το σπασμένο σπαθί ξανά θα κολλήσει,
Κι ο δίχως κορόνα βασιλιάς θα γενεί …»

© 2012 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
(Νικόλας)

Advertisements

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
This entry was posted in ΕΡΕΥΝΕΣ: "Παράλληλες" Πραγματικότητες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s