Ο Πόλεμος του Νικόλα: Σκέψεις: 14 Φεβρουαρίου 2013 … “Η Μάσκα του Έρωτα”


Νικόλαος ΠαναγοδημητρόπουλοςΓράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Όχι τυχαία η «Ημέρα των Ερωτευμένων» του Φεβρουαρίου τοποθετήθηκε εκεί κοντά στις Απόκριες των μασκαρεμένων. Μία μάσκα είναι πάντα ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους θέλουν να ξεγελάσουν κάποιον άλλον, να τον αφήσουν γυμνό από υλικά, αλλά πολύ περισσότερο, από συναισθηματικά Αγαθά.

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα για παρέα, είτε αυτή είναι Διαδικτυακή, είτε εκεί έξω στην αληθινή ζωή, αυτά τα δύο άλλωστε έχουν πλέον συγχωνευθεί. Ένας άνθρωπος μόνος όμως, είναι μόνος για δύο λόγους: είτε από επιλογή (οπότε δεν ψάχνει απεγνωσμένα ταίρι και κυρίως δεν συμβιβάζεται με κάποιον που δεν τον καλύπτει), είτε επειδή … δεν επιλέγεται.

Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να μείνει μόνος με τον Εαυτό του, το πιο πιθανό είναι πως αποφεύγει να κοιταχθεί στον Καθρέφτη της Κρίσης … για αυτό άλλωστε και τόσα μα τόσα προφίλ στο Facebook και αλλού έχουν γεμίσει από φωτογραφίες «φλεγόμενων γυναικών», ατρόμητων πολεμιστών, ζώων, αγγέλων, δαιμόνων, ό,τι τέλος πάντων ΠΙΣΤΕΥΕΙ καθένας πως είναι. Κάποιος που τα έχει καλά με τον εαυτό του, αντικρίζει τον Καθρέφτη στα μάτια, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, αντικρίζει τους φίλους του, διαδικτυακούς ή μη, με το δικό ΤΟΥ βλέμμα.

Όταν υιοθετείς ένα προσωπείο που δεν είναι δικό σου σημαίνει πως κάτι θέλεις να κρύψεις. Ανεξαρτήτως τους λόγους για τους οποίους το κάνεις, δεν παύεις να είσαι ανειλικρινής. Και οι Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν γεμίσει από κλέφτες… κλέφτες χρημάτων, κλέφτες Προσοχής, κλέφτες συναισθημάτων, κλέφτες ζωών, κλέφτες του Αύριο μικρών παιδιών …

Και όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, ο ψεύτης είναι χειρότερος από τον κλέφτη… γιατί ο πρώτος είναι και ψεύτης και κλέφτης, μιας και κλέβει την Αλήθεια.
«Πες μου πως μ’ αγαπάς», ζητά εναγωνίως ο συμφεροντολόγος υποκριτής την στιγμή της Ένωσης δύο κορμιών και δύο ψυχών.
«Μα… σ’ αγαπώ», δηλώνει ο αφελής ερωτευμένος …

Γέμισε το Facebook, αλλά και ο κόσμος υποκριτές που πουλάνε φτηνό «έρωτα» με αντάλλαγμα λίγες στιγμές ψευδαίσθησης Ύπαρξης σε έναν κόσμο μακριά από τα Σκοτάδια της Ψυχής που έχει χτίσει ο ίδιος ο Εγωισμός τους τριγύρω τους.
Εικόνες avatar αντί για ανθρώπινα πρόσωπα με ευθυτενή βλέμματα, που μιλούν με ένα στόμα που δεν είναι δικό τους, κοιτάζουν με ένα βλέμμα που δεν είναι δικό τους, προσπαθώντας να κρύψουν έναν Εαυτό που δεν τους αρέσει και είναι δικός τους…
Πλασάροντας προς τα έξω μια απατηλή εικόνα Φλόγας …
για να κρύψουν τον Πάγο που καλύπτει την Μη Ύπαρξή τους …

Έρωτας στα Χρόνια της Κρίσης;
Όχι δα…
Γιατί η «κρίση» δεν αφορά στις τσέπες.
Αφορά πρωτίστως στις ψυχές …

Νικόλας

Advertisements

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
This entry was posted in Σκέψεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s