«Ηγέτης» και «Δάσκαλος»… Τα δύο πρόσωπα του Ιανού


Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Γράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Το χρέος του Μαθητή είναι να ξεπεράσει τον Δάσκαλο.
Το χρέος του Δασκάλου είναι να χαρεί για αυτό χωρίς ίχνος ανασφάλειας και παράλληλα να φροντίσει να εξελιχθεί μέσα από συνεχή Μαθητεία, ώστε να παραμείνει Δάσκαλος.
Και στη Μυστική Παράδοση… οι ρόλοι Δασκάλου και Μαθητή δεν είναι διακριτοί.

Ο μέσος άνθρωπος καταλήγει με καμιά δεκαριά ανθρώπους που θα τον θυμούνται όταν φύγει … φίλοι και συγγενείς.
Ο Δάσκαλος θα είναι μια ανάμνηση χιλιάδων ανθρώπων που θα έχουν μαθητεύσει πλάι του, ακόμη και αν δεν τον έχουν συναντήσει ποτέ προσωπικά … ευγνωμονούντες.
Το βασικό όμως που θα πρέπει να θυμάται ο ίδιος για να μην βαδίσει στα μονοπάτια της Αλαζονείας είναι ότι Δάσκαλος δεν είναι το πρόσωπο που φέρει το όνομά του. Δάσκαλος είναι απλά ο φορέας της Διδασκαλίας, ή μάλλον των Διδασκαλιών των όσων προηγήθηκαν από αυτόν και του διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα.

Αποστολή, καθήκον και τιμή για κάποιον που φέρει τους τίτλους «Δάσκαλος» και «Ηγέτης», είναι να οδηγήσει την ομάδα των ανθρώπων για τους οποίους είναι υπεύθυνος στην Εξέλιξη. Και αυτό θα το κάνει εκπαιδεύοντας όχι μαθητές, αλλά δασκάλους, οδηγώντας όχι κοπάδι ατάκτων, αλλά ελεύθερους ανθρώπους.

Στην Ιστορία του Κόσμου, κάθε φωτεινός βασιλιάς, είχε και έναν σοφό δάσκαλο και σύμβουλο … ο Αλέξανδρος τον Αριστοτέλη, ο Αρθούρος τον Μέρλιν, ο Aragorn τον Gandalf (για τους λάτρεις των βιβλίων, τα βιβλία του J.R.R. Tolkien δεν είναι Μυθολογία. Είναι Ιστορία)
Στη Μυστική Παράδοση, ο Ηγέτης και ο Δάσκαλος είναι το ίδιο πρόσωπο.  Ο Ιανός, ο διπρόσωπος Φύλακας της Πύλης, με το ένα πρόσωπο να κοιτάζει στο Χθες και το άλλο στο Αύριο.
Πατώντας στο Σήμερα … το κατώφλι των Δύο Κόσμων.

Και ο Δάσκαλος με τη Φλόγα στην Ψυχή, διδάσκοντας μαθητές …
μαθητεύει σε Δασκάλους …

Και με αφορμή τα παραπάνω:

Τι άραγε εμπνέει τόση αλαζονεία στους πολιτικάντηδες (και όχι πολιτικούς) να κουνούν το δάχτυλο δασκαλίστικα σε νεαρούς φοιτητές με Όραμα και Λόγο αιώνες μπροστά από τον «ξύλινο» δικό τους; Άχρηστοι ανεπάγγελτοι που ζουν παρασιτικά με χρήματα που στερούν από έναν λαό που βασανίζεται, μιλούν απαξιωτικά στον Ενικό σε αυριανούς επιστήμονες που θα ξενιτευτούν σε χώρες που θα αναγνωρίσουν την Δύναμη του Νου τους, που τους απευθύνουν τον λόγο στον Πληθυντικό.

Και το κάνουν κουνώντας το δάχτυλο δασκαλίστικα, σαν τους υπνωτιστές, τραβώντας την προσοχή στο δάχτυλό τους, για να μην κοιτάζουν τις τσέπες και τις κοιλιές τους … γεμάτες και παραφουσκωμένες από τα θυέστεια γεύματα με τις σάρκες του Ελληνικού λαού.

Γιατί δίνουμε σαν ΜΑΖΑ και όχι σαν Σύνολο Ελεύθερων Προσωπικοτήτων το δικαίωμα σε ανθρωπάκια να αποκτούν εξουσία επάνω μας;
Γιατί χρήζουμε Δασκάλους και Ηγέτες ανθρώπους πολύ κατώτερούς μας, αντί να επιλέξουμε την Εξέλιξή μας με τον καλύτερο Δάσκαλο και Ηγέτη που μας αρμόζει;
Τον Εαυτό μας…

Όταν κρατάμε τα μάτια χαμηλά, σκύβουμε το κεφάλι.
Μην απορούμε μετά που κάποιοι μπορούν να μας ρίξουν καρπαζιές.
ΕΜΕΙΣ το επιλέξαμε.
Γιατί δεν μάθαμε να έχουμε το θάρρος να τους αντικρύζουμε στα μάτια …

Νικόλας

Advertisements

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
This entry was posted in Άρθρα του Νικόλα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s