Ο Πόλεμος του Νικόλα: Ο Ίππος της Δύναμης


Ίππος

Νικόλαος ΠαναγοδημητρόπουλοςΓράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Τις ημέρες αυτές στην επικαιρότητα βρίσκεται το θέμα πως φάγαμε άθελά μας το κρέας ενός από τους πιστότερους φίλους του Ανθρώπου …
Του Ίππου (και όχι Α-λόγου. Άλογοι είναι οι άνθρωποι, οι ίπποι έχουν «ιδιαίτερα» Ένστικτα που ίσως ξεπερνούν τη Λογική του Ανθρώπου).

Δύο παλαιότερα κείμενα μου αφιερωμένο με αγάπη στα υπέροχα ζώα που από την στιγμή που «εξημερώθηκαν» από τον Άνθρωπο, ξεκίνησε και η ανάπτυξη του απάνθρωπου «πολιτισμού»:

… Ένα λευκό άλογο καλπάζει στην ακροθαλασσιά, ανταγωνιζόμενο τον άνεμο σε ταχύτητα, ενώ πίσω του τα αφρισμένα κύματα σβήνουν τα ίχνη του. Ο κατακόκκινος ήλιος βυθίζεται στην αγκαλιά της θάλασσας, ενώ αυτό συνεχίζει τον δρόμο του νιώθοντας την Δύναμη της Ύπαρξης του να ρέει μέσα του, ελεύθερο από κάθε χαλινάρι, πέρα από κάθε συμβιβασμό που θα του στερούσε το πιο πολύτιμο αγαθό του. την Ελευθερία.
Η ομορφότερη ίσως παρομοίωση της ξέφρενα καλπάζουσας φαντασίας ενός συγγραφέα, είναι αυτή ενός ατίθασου λευκού αλόγου που καλπάζει επάνω από το ανθρώπινο ασυνείδητο, που εκφράζεται με την θάλασσα. Γιατί, όμως, να μπλέκουμε με πεζούς ορισμούς, όταν το ίδιο πράγμα μπορεί να περιγραφεί τόσο γλαφυρά και ρομαντικά, όσο η παραπάνω εικόνα; …

Πηγή: Τα Μυστήρια του Λυκόφωτος

… Η λέξη Ιππότης έχει σαν πρώτο συνθετικό την λέξη «Ίππος», τοτεμικό ζώο του Ποσειδώνος του Προπελασγικού. Ο πραγματικός Ποσειδών συμβολίζει την Δύναμη και η τρίαινά του συμβόλιζε την ενδυνάμωση και ολοκλήρωση του τρισυπόστατου Εαυτού• της ψυχής, του πνεύματος και του σώματος. Η ίδια αυτή τρίαινα μετασχηματίστηκε σε κεραυνό του Διός, άλλης μορφής του Ποσειδώνος, για να υποδηλώσει την Φώτιση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Ποσειδών είχε ιδιαίτερη σχέση με το Φως, σχέση που κρύβεται πίσω από τα πολλά παιδιά του με ονόματα που παραπέμπουν σε λύκους.
Ο Ποσειδών έσμιξε με την Μέδουσα και γεννήθηκε ο Πήγασος, το φτερωτό άτι. Ο Ιππότης για να πάρει το Χρίσμα, πρέπει να ιππεύσει το άτι της Δύναμης, όπως ο σημερινός cowboy δαμάζει το άλογο, επιβάλλοντάς του την Θέλησή του. Τον Πήγασο ίππευσαν ο Βελλερεφόντης, ο Ηρακλής, ο Περσέας, δάμασαν την Δύναμη της Στυγός, σκότωσαν τον θνητό εαυτό τους και ξεγέννησαν οι ίδιοι τον αθάνατο εαυτό τους, περνώντας την Πύλη για τον Άδη, άλλη μορφή του Δία-Ποσειδώνα.
Ο Αλέξανδος τιθασεύσε τον Βουκεφάλα, όταν του γύρισε το κεφάλι για να μην βλέπει την σκιά του. Αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι αρχικά φαίνεται, αν λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι σε μεθόδους απόκτησης Δύναμης, το να ταυτιστείς με τον ίππο είναι πολύ σημαντικό, πόσο μάλλον όταν οι δύο σας ρίχνετε μόνο μία σκιά.

Πηγή: Η Αναγέννηση του Φοίνικος

Οι σημερινοί καβαλάρηδες των δύο τροχών, φαντασιωνόμαστε ΠΑΝΤΑ πως αυτό που καβαλάμε δεν είναι οι 600άρες ή 1.000άρες δίτροχες ερωμένες μας που μας χαρίζουν την Ελευθερία, αλλά ένα υπέροχο Άτι που μας φέρνει κοντύτερα στο Ηλιοβασίλεμα του Ορίζοντα … εκείνου που βρίσκεται μετά την στροφή.
Πάντα την επόμενη Στροφή …

Και ένα μικρό χάδι του δεξιού μας χεριού και το Άτι της Δύναμης ξεχύνεται μπροστά …

Ένας κατάμαυρος Βάλλιος του άρματος του Αχιλλέα που μπορεί κάλλιστα να είναι ένα … Yamaha.

Νικόλας

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
This entry was posted in Άρθρα του Νικόλα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s