8 Μαρτίου … Η Ημέρα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ Γυναίκας


Ημέρα της Γυναίκας

Γράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

«Η πόλη αναρωτιέται και προσπαθεί να μαντέψει», είπε ο Λεωνίδας, «γιατί επέλεξα αυτούς ειδικά τους τριακόσιους άντρες. Ποτέ δεν θα πω γιατί διόρισα αυτούς τους Τριακόσιους. Δεν θα το πω ούτε στους Τριακόσιους. Αλλά θα το πω σε εσένα.

… τους επέλεξα όχι για τη δική τους Ανδρεία, κυρά, αλλά για κείνη των γυναικών τους. Τούτη η ώρα είναι η πλέον επικίνδυνη για την Ελλάδα. Αν σωθεί, δεν θα είναι στις Θερμοπύλες, μόνον ο θάνατος περιμένει εμάς και τους συμμάχους μας, αλλά αργότερα, σε προσεχείς μάχες, σε στεριά και θάλασσα. Τότε η Ελλάδα, αν το θελήσουν οι θεοί, θα διαφύγει τον κίνδυνο.
Όταν τελειώσει η μάχη, όταν οι Τριακόσιοι πεθάνουν, όλη η Ελλάδα θα στρέψει το βλέμμα στους Σπαρτιάτες για να δει πώς το πήραν. Αλλά και οι Σπαρτιάτες σε ποιον θα στρέψει το βλέμμα; Σε εσένα και στις άλλες συζύγους και μητέρες, αδελφές και θυγατέρες των πεσόντων.

Αν δουν τις καρδιές σας ρημαγμένες και τσακισμένες από τη θλίψη, θα σπάσουν και αυτοί. Και μαζί με αυτούς θα σπάσει όλη η Ελλάδα. Μα αν αντέξετε χωρίς να χύσετε δάκρυ, όχι μόνο το θάνατο υπομένοντας αλλά και αντιμετωπίζοντας με περιφρόνηση την αγωνία του και αγκαλιάζοντας την τιμή που περικλείει στην πραγματικότητα, τότε η Σπάρτη θα κρατήσει.
Και όλη η Ελλάδα μαζί της…

… Γιατί διάλεξα εσένα, κυρά, για αυτή τη φοβερή δοκιμασία; Εσένα και τις αδελφές σου των Τριακοσίων;
Επειδή μπορείτε …

Steven Pressfield, «The Gates of Fire», (Οι Πύλες της Φωτιάς)

*  *  *  *  *  *  *

8 Μαρτίου … Ημέρα της Γυναίκας.
Οι Θερμοπύλες φαντάζουν μακριά θα έλεγε κάποιος…
Και όμως …
Η Κερατέα χθες και η Ιερισσός Χαλκιδικής σήμερα, μας απέδειξαν πως οι σύζυγοι, μανάδες, αδελφές και θυγατέρες, έχουν την ΑΝΔΡΕΙΑ να μπουν μπροστά στις ασπίδες των Πραιτωριανών των Δυνάμεων Κατοχής της Ελλάδος, για να εξασφαλίσουν το Αύριο των παιδιών τους.
Στην Κερατέα θέλουν να φυτέψουν σκουπίδια στα σπίτια των κατοίκων για να γίνουν πιο πλούσιοι οι διαπλεκόμενοι με τις Δυνάμεις ΚΑΤΟΧΗΣ εγχώριοι επιχειρηματίες, καταδικάζοντας σε θάνατο από αρρώστιες τος ιθαγενείς …
Στην Ιερισσό θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ τον ορυκτό πλούτο των κατοίκων της περιοχής, με μεθόδους μάλιστα που θα καταστρέψουν το Οικοσύστημα, καταστρέφοντας παράλληλα την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, καταδικάζοντας σε θάνατο από την πείνα τους ιθαγενείς …

Και στις δύο περιπτώσεις, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ πόλεις πρόταξαν τα στήθη τους στους Πραιτωριανούς, είτε με ελληνικό εθνόσημο, είτε με το λογότυπο ξένων εταιρειών security, λέγοντας το νέο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
Και στις μπροστινές γραμμές, τις γραμμές της Τιμής για τους Πολεμιστές, οι γυναίκες…
Βακχευμένες Μαινάδες να κραυγάζουν …
… ΛΕΥΤΕΡΙΑ …

Νικόλας

Advertisements

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
This entry was posted in Άρθρα του Νικόλα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s