Μία Ελλάδα χωρίς Έλληνες: Ερώτηση προς την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: κύριε Αντώνη Σαμαρά, κύριε Γιάννη Βρούτση


nsp2012Γράφει ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος

Οι νέοι μετανάστες που έρχονται στη Γερμανία διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από αυτό των μέσων Γερμανών. Στην κοινή γνώμη επικρατεί όμως η άποψη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ότι οι μετανάστες έρχονται από χώρες με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.
Στην Γερμανία η Εργατική Νομοθεσία τηρείται σαν Ευαγγέλιο από τους εργοδότες.
Τϊ γίνεται όμως από γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις χώρες του «φτωχού συγγενή Ευρωπαϊκού Νότου»;

Η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών επιστημόνων που προσφεύγουν στην Γερμανία για εργασία, προέρχονται από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου… εκεί όπου ανθεί η, γερμανικής έμπνευσης και εκτέλεσης, «Κρίση».
Σε αυτές τις χώρες δραστηριοποιούνται και γερμανικές εταιρείες, κυρίως Εταιρείες Διάθεσης Προσωπικού (το γνωστό outsourcing), όπου τυπικότατες στην έδρα τους γερμανικές εταιρείες, κάνουν ένα “party” παραβατικότητας και καταστρατήγησης της Εργατικής Νομοθεσίας, με εικονικά προγράμματα εργασίας που κατατίθενται στα Σώματα Επιθεώρησης Εργασίας, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αμοιβές για υπερωρίες, νυχτερινή εργασία ή εργασία κατά τις ημέρες αργιών.

Ακόμη χειρότερα … οι πενιχροί μισθοί των υπαλλήλων καταβάλλονται με καθυστέρηση 4 και 5 μηνών, αν ποτέ καταβληθούν, με αποτέλεσμα οι εξαθλιωμένοι από την πείνα υπάλληλοι να αποκτούν με τους εργοδότες τους μία σχέση βασισμένη στο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», μία σχέση που βασίζεται στην εξάρτηση του απαχθέντα από τον απαγωγέα του …

Κύριε Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Κυβέρνησης
Κύριε Γιάννη Βρούτση, υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αν δεν έχετε γνώση των παραπάνω, μία βόλτα στο Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας), μπορεί να σας δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία, με αριθμούς πρωτοκόλλου, ονόματα καταγγελλόντων και ό,τι άλλο χρειάζεστε.
Δεν χρειάζεται να πάτε σε πολλές … το Σ.ΕΠ.Ε. Αγίας Παρασκευής που καλύπτει το Χαλάνδρι, θα μπορούσε να είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό. Και μπορεί να βρείτε και πολίτες πρόθυμους να σας βοηθήσουν στο Έργο σας με ΕΠΩΝΥΜΕΣ δηλώσεις. Κάποιοι πολίτες «αθόρυβα», όπως στα παλαιότερα χρόνια η «Κρυπτεία», ίδρωσαν, μάτωσαν, ξενύχτησαν και πόνεσαν πολύ για να μπορέσουν να σας δώσουν στοιχεία προς αξιοποίηση.

Έχετε σκοπό να κάνετε κάτι ΑΛΗΘΙΝΑ καλό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα, ή ισχύουν άραγε αυτά που ακούγονται, και προσωπικά θεωρώ τερατουργήματα κακοβουλίας, πως η «Ελληνική» Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αδειάσει την Ελλάδα από Έλληνες, κυρίως επιστήμονες, και να την γεμίσει εργατικά χέρια από τον 3ο Κόσμο, έτσι ώστε να έλθουν οι ξένες εταιρείες και να επενδύσουν φτηνά στην Ελλάδα;

Αν σκοπός του «Σχεδίου» είναι να φύγουμε όσοι είμαστε επιπέδου μεγαλύτερου του μέσου γερμανού πολίτη στην Γερμανία, να ετοιμάζουμε βαλίτσες σιγά σιγά, αφήνοντάς σας Κυβερνήτες, και όχι Ηγέτες, μιας Νέας Ελλάδας, όπως είναι το όνειρο κάποιων και ο εφιάλτης κάποιων άλλων:
Μιας Ελλάδας όμως, χωρίς το σημαντικότερο …

Μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες …

… η συνέχεια στο άρθρο …

Advertisements

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
This entry was posted in Άρθρα του Νικόλα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s